ГолосUA
09:02 21/03/2010

Співачка Альоша представлятиме Україну на «Євробаченні-2010»

Після багатьох суперечок і скандалів країна нарешті дізналася і’мя артиста, який представлятиме Україну на «Євробаченні -2010». 

Переможця визначали у прямому ефірі, який демонструвався на двох українських телеканал: “УТ-1” та “Новому”.

Співачка Альоша, яка в прямому ефірі виконувала пісню «To be free», зовсім незабаром поїде в Осло, аби гідно представити нашу державу європейській публіці.

Справжня інтрига розгорнулася під час оголошення балів всіх 20 конкурсантів. Фаворитки Альоша і Маша Собко отримали однакову кількість балів (36), тому журі конкурсу змушене було вирішити, хто з двох дівчат все ж таки отримає перемогу. Напруга у студії була неймовірною, адже обидві виконавиці надзвичайно талановиті. Після недовгих переговорів ім’я переможиці оголосила заступник Голови Адміністрації Президента України і Голова оргкомітету «Евробачення» Україна 2010 Ганна Герман.

«Це був не простий вибір, тому що обидві дівчини, які вийшли у фінал, виявилися надзвичайно обдарованими», — сказала вона.

Хвилюванням і радощам Альоші не було меж, дівчина на біс виконала свою пісню, після чого зала аплодувала їй стоячи.

«Я зовсім не очікувала, що переможу. Зазвичай, на Євробачення їдуть артисти, які відомі і вже давно на сцені. Взагалі, я готувалася до конкурсу «Нова хвиля», але мій продюсер зателефонував і запропонував взяти участь у Національному відборі. Я дуже рада, що моя пісня сподобалася людям і вони підтримали мене сьогодні. Назва пісні каже сама за себе і має соціальний характер. Я співаю проти тих рамок, в які вганяють себе люди. Ми маємо розуміти, що абсолютно вільні у всьому», — сказала Альоша.

Альоша, справжнє ім’я якої Олена Кучер, народилася 14 травня 1986 року в місті Запоріжжя. З дитинства в Олени були помітні здібності до музики: з п’ятого класу вона співала у шкільному хорі, з 15 років займалася в студії „Юність”, а вдома вчила тексти пісень радянських та зарубіжних виконавців. У 18 років Олена вступає до Київського національного університету культури та мистецтв на факультет естрадного вокалу. І вже в 2009 році Альоша підписує контракт з продюсерським центром «Catapult music».

Результати голосування першої десятки:

1. Альоша /> 2. Маша Собко
3. Олексій Матіас
4. Наталія Валевська
5. Злата Огневич
6.Ірина Розенфельд
7. Василь Лазарович
8. Гурт «Закльопки»
9. Дует «Stereo»
10. Іван Березовський

Раніше одностайним рішенням ради НТКУ "путівку" в Осло одержав без конкурсу співак Василь Лазарович. Українські артисти й діячі культури звернулися з відкритим листом до президента Віктора Януковича із проханням скасувати таку недемократичну практику, що й було зроблено. 

За матеріалами: Перший Національний, ІТАР-ТАРС

 

Читайте также по теме