ГолосUA
12:17 05/05/2010

Співпраця з російськими підприємствами містить значні ризики — експерт

Приплив іноземного капіталу завжди вигідний Україні, але при співпраці з російськими підприємцями необхідно враховувати певні ризики.

Про це сказав директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Кроки назустріч зближенню України та Росії продовжують прискорюватися. Незабаром у Москві відбудеться засідання міжурядового комітету з економічних питань між країнами під головуванням Миколи Азарова та Володимира Путіна. Загалом, якщо оцінювати ситуацію, то промислова кооперація для України дуже вигідна. Приплив іноземного капіталу — це завжди плюс, як з економічного, так і з погляду безпеки. Побоювання викликає те, що це співпраця саме з російськими підприємствами”, — сказав експерт.

За його словами, зважаючи на державну орієнтованість російського капіталу є побоювання, що “однією вказівкою з Кремля “авіапром” або інші підприємства, з якими налагодиться співпраця, будуть просто покладені на лопатки”.

“Ніхто не проти, щоб відносини в авіабудуванні розвивалися. Є багато проектів і можливостей спільного виходу на ринки. Але це не повинно йти у збиток одній зі сторін. Тому необхідно все обговорювати на вищому рівні і чинити опір зловживанням”, — додав експерт.

 О. Каретнікова />  

Читайте также по теме