ГолосUA
06:53 14/05/2010

Співробітники ДАІ України та Росії домовилися про співпрацю

Українські інспектори зініціювали покращити взаємне інформування про дорожньо-транспортні події, що відбуваються з транспортними засобами України та Росії на території обох країн.

З пропозицією налагодити спільну роботу до Федеральної служби по нагляду у сфері транспорту Російської Федерації звернулася Головавтотрансінспекція Мінтрансзв’язку, повідомила прес-служба відомства.

Ці питання сторони обговорили під час зустрічі, що відбулася сьогодні, 13 травня, у Міністерстві транспорту та зв’язку України за участі представників Головатотрансінспекції, Федеральної служби по нагляду у сфері транспорту Російської Федерації та представників АСМАП України.

Начальник Головавтотрансінспекції Юрій Майборода ознайомив російських колег з основними напрямками роботи інспекції, поділився досвідом роботи у сфері нагляду за безпекою перевезень та окреслив проблемні питання, що потребують спільного вирішення та координації. «І в українських, і в російських інспекторів багато проблемних питань в роботі, тому сподіваюсь, що спільними зусиллями ми налагодимо ефективну співпрацю», — підкреслив він.

Українська сторона запропонувала російським колегам розглянути питання щодо взаємного інформування про виявлені порушення міжнародного транспортного законодавства водіями обох країн, а також можливості проведення спільних перевірок з метою здійснення державного контролю як на території України, так і на території Російської Федерації. Аспекти організації співпраці за цим напрямком інспектори обговорюватимуть під час наступних робочих зустрічей. />  

Читайте также по теме