ГолосUA
16:24 15/01/2010

Спостерігачі на виборах повинні бути ознайомлені з українським виборчим законодавством — Д. Видрін

Спостерігачі на виборах повинні бути ознайомлені з українським виборчим законодавством.

Таку думку висловив у інтерв’ю кореспонденту ГолосUA заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Дмитро Видрін.

«Спостерігачі на виборах повинні бути ознайомлені з виборчим законодавством України. Я особисто є спостерігачем із багаторічним стажем, останній раз був на виборах в Узбекистані. Мені надали п’ять днів, щоб ознайомитися із виборчим законодавством цієї держави. Тому я хотів би, щоб усі спостерігачі, що приїздять в Україну на вибори, мали можливість підготуватися, аби бути компетентними у виборчому законодавстві”, — сказав він.

Заступник секретаря РНБО також наголосив, що «ввезення спостерігачів, які не мають мандату, та за домовленістю, можуть працювати на одну із сторін, а не на прозорість та чесність виборів, є втручанням у внутрішні справи України».

“На мій погляд, втручання у внутрішні справи України, якою би ця країна не була — дружньою, чи ні, є таким, якщо це є порушенням Конституції. Тому у випадку, якщо було порушення Конституції, треба застосувати відповідні заходи”, — висловив переконання Дмитро Видрін.

Як повідомляв ГолосUA, 11 січня 2010 року ЦВК відмовила у реєстрації міжнародним офіційним спостерігачам від Грузії. За реєстрацію 2011 спостерігачів від Грузії проголосували лише 7 членів ЦВК при мінімальній кількості для прийняття рішення – 8.

13 січня Київський апеляційний адміністративний суд визнав протиправними відмову Центральної виборчої комісії в реєстрації 2011 спостерігачів з Грузії і зобов’язав ЦВК переглянути це питання на найближчому засіданні.

14 січня кандидат у Президенти Михайло Бродський заявив про те, що у спостерігачів від Грузії, яких відмовилася зареєструвати Центральна виборча комісія, були наміри зірвати проведення виборів Президента, оскільки під виглядом бойовиків в Україні їде група бойовиків.

При цьому заступник голови ЦВК Андрій Магера заявив, що ЦВК може зареєструвати спостерігачів від Грузії, незважаючи на те, що терміни реєстрації міжнародних спостерігачів вже пройшли. />  

І. Носальська

 

Читайте также по теме