ГолосUA
13:28 17/01/2010

Спостерігачі від Блоку лівих сил стежать за дотриманням законодавства на дільницях

Спостерігачі від Блоку лівих і лівоцентристських сил стежать за дотриманням норм закону на виборчих дільницях з метою попередження фальсифікацій виборів і дотриманням прав волевиявлення громадян.

Про це повідомив лідер Комуністичної партії України, кандидат у Президенти від Блоку лівих і лівоцентристських сил Петро Симоненко в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA.  

«Обов’язково ми проводимо цю роботу і вона в контексті тих норм закону, які дозволяють і передбачають нам це проводити. Це, у першу чергу, законна діяльність членів виборчих комісій, яких ми направили для організації роботи дільничних виборчих комісій. І друге – це спостерігачі. Наші спостерігачі знаходяться там і вони контролюють з точки зору організації участі в голосуванні наших громадян. Контролюють, щоб не були порушені норми закону щодо їхнього права волевиявлення», — зазначив П. Симоненко.

При цьому, відповідаючи на питання, чи є якась інформація про порушення на дільницях, кандидат у президенти сказав, що поки що таких даних у нього не має, але у випадку їх надходження реакція буде негайно. «Я поки не можу сказати, бо я не вимагав від штабу, щоб мені доповіли. А те, що наші обласні організації знаходяться на зв’язку з центральним штабом – це так. І кожен факт, про яким ми дізнаємося, отримає належну оцінку», — наголосив він.

А. Йовик

 

Читайте также по теме