Справу Ар’єва має розслідувати не ГПУ, а регламентний комітет — Партія Регіонів

Конституційний суд не повинен вирішувати питання використання карток, це справа — регламентного комітету, це внутрішнє питання Верховної Ради.

Про це сказав депутат від Партії регіонів, голова регламентного комітету Володимир Макеєнко в інтерв'ю ГолосUA.

“Я не бачу підстав для позову в Конституційний суд, а тим паче, в Генпрокуратуру. По-перше, треба поставити питання, чому Володимир Ар'єв не був присутній в залі у робочий час. І, якщо він скаржиться, що його картка голосувала, то він повинен написати письмову заяву на ім'я Миколи Томенка, Адама Мартинюка, Володимира Литвина, в решті: просто звернутися в регламентний комітет — і ми цю справу маємо розслідувати та з'ясовувати обставини”, — сказав він.

При цьому він наголосив,що наразі жодної заяви, ані від В. Ар'єва, ані від інших депутатів про незаконне використання їхніх карток в регламентному комітеті немає. “Насправді, депутати мають не 4 картки, не 5 і не 10. У них всього 2 екземпляри. Один знаходиться у самого депутата, а другий зберігається у Секретаріаті Верховної Ради. Наприклад, якщо ти виїхав з дому і забув картку, ти звертаєшся до Секретаріату, пишеш особисту заяву і особисто отримуєш цю картку. Інших можливостей — взяти дублікат — немає ні в кого”, — зауважив депутат.

Депутат наголосив, що він не знає, чи отримував В. Ар'єв другу картку. “Можливо, він її взяв раніше, бо під час першого голосування Ар'єв також голосував, але тоді у нього не виникло жодних претензій”, — сказав В. Макеєнко.

Нагадаємо, що депутат Верховної Ради від “Народної самооборони” Володимир Ар'єв, перебуваючи у Вашингтоні, направив до Генеральної прокуратури заяву з проханням розслідувати фальсифікацію голосування за зміни до Конституції від його імені у парламенті 1 лютого. Депутат в заяві на ім'я генпрокурора Віктора Пшонки зазначив, що відповідно до частини 3 статті 84 Конституції України “голосування на засіданнях Верховної Ради України здійснюється народним депутатом особисто.”

Читайте также по теме