ГолосUA
08:31 03/06/2010

Справу боярського маніяка передали до суду

Виповнився рік з дня затримання так званого «боярського душителя» Юрія Кузьменка (він же маніяк на прізвисько Елвіс, оскільки одній з  жертв здався схожим на знаменитого американського співака). Нагадаємо, що вийшли на його слід завдяки примітній машині (зеленим «Жигулям»), в якій маніяк скоїв безліч злочинів. Під час останнього його помітив таксист, повідомив у міліцію, але маніяк встиг сховатися, відсиджувався в Києві на квартирі у брата. Там його і взяли рік тому. За даними «Сегодня», затримали його спочатку за розбій (відняв колись у дівчини телефон), а до ранку були готові експертизи ДНК, які глухо «прив’язали» маніяка до 5 убитих. Коло замкнулося, і Кузьменко став розповідати …

Зараз він знаходиться в одному з СІЗО України, але не в Києві. Тому що на Лук’янівці, за оперативною інформацією, його б точно вбили. Справа в тому, що серед його жертв є рідня як одного з працівників СІЗО, так і кримінального авторитета, який сидить там же. Зате у своїй в’язниці Юрій сам в «авторитеті», він у камері старший, його слухаються, Правда, там не знають, хто він, вважають просто крутим вбивцею.

Як розповів для «Сьогодні» старший слідчий з особливо важливих справ МВС України Руслан Сушко, який розслідував справу, нині всі матеріали по маніяку передані до Апеляційного суду Київської області. Це 27 томів. 35-річний маніяк зізнався в 14 вбивствах, каже, що це все, але у правоохоронців є сумніви. А всього його звинувачують у 34 злочинах (грабежі, розбої, згвалтування). Зараз всі чекають першого засідання суду (можливий початок — липень-серпень). На думку Сушко, процес (він буде закритим, оскільки мова піде про згвалтування) надовго не затягнеться, тому що доказова база — сильна, та й сам Елвіс своїх злочинів не заперечує.

Існує також версія про іншого маніяка, який діяв там же (Васильківський і Києво-Святошинський райони Київщини). Є дані з поінформованого джерела, що тільки за 2 роки (2006-2008) там виявлені ще близько 200 (!) трупів жінок, як упізнаних, так і ні, таких, що померлих нібито своєю смертю в полі або в лісі або взагалі при загадкових обставинах. Причому декілька десятків підозрілих смертей є абсолютно точно (у київській обласній міліції стверджують, що таких 11, але там і раніше загибель деяких жертв списували на природну смерть). Учора в прес-службі облміліції нам повідомили, що поки по одній із згаданих справ (де раніше було відмовлено в порушенні) все ж таки порушили справу за фактом загибелі дівчини. Даних про «другого маніяка», мовляв, у міліції немає. Але колись і наявність маніяка Кузьменка теж заперечувалася.

За матеріалами: Сегодня />  

Читайте также по теме