ГолосUA
12:00 21/10/2009

Справу загиблого прокурора Шуби закрили

Генеральна прокуратура закрила кримінальну справи за фактом загибелі прокурора Дніпропетровської області Володимира Шуби.

Про це заявила заступник генпрокурора Тетяна Корнякова.

"Слідчими був підтверджений факт нещасного випадку", — пояснила причину вона.

Як розповів керівник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко, справа була закрита відповідно до ч. 1 ст. 6 УПК, згідно якої "кримінальна справа не може бути порушена, а порушена справа підлягає закриттю за відсутності події злочину".

За словами Ю. Бойченка, рішення про закриття кримінальної справи було прийняте слідством ще в серпні.  

Нагадаємо, Володимир Шуба загинув 15 жовтня 2008 року на території спортивно-розважального комплексу "Беркут", розташованого на території житлового массиву Фрунзе в Дніпропетровську. За версією слідства, пристрілюючи подарований йому на день народження карабін, прокурор випустив його з рук. Зброя вдарилася прикладом об землю і вистрілила. Куля наскрізь пробила серце і, вийшовши через плече, застрягла в стелі тиру. Володимир Шуба помер на місці. За фактом його загибелі було порушено кримінальну справу, проте з самого початку основною версією вважалася загибель в результаті нещасного випадку.  

В той же час, як заявила напередодні річниці загибелі Володимира Шуби в інтерв’ю газеті "Сьогодні" його вдова Ірина, вона не вірить в те, що причиною смерті прокурора став випадковий постріл.

"Людина, яка у момент трагедії була разом з ним, — лікар Дніпропетровської обласної лікарні Ярослав Соколенко – намагався переконати нас, що у чоловіка стався інфаркт. Але потім, звичайно ж, стало ясно, що це була неправда", — сказала Ірина Шуба.

Вона також підкреслила, що на карабіні, з якого був застрелений Володимир Шуба, не були виявлені відбитки його пальців – такі дані, за її словами, містилися в матеріалах справи.

За матеріалами: «Коммерсант-Украина».

 

Читайте также по теме