“Спрощенці” вимагають дозволити 1-мільйонний грошовий обіг та 10 найманих працівників

 

Малі підприємці, які послуговуються спрощеною системою оподаткування у своїх вимогах наполягають на дозволі мати грошовий обіг до 1 мільйона гривень та можливості наймати до 10 осіб.

 

Про це заявила заступник секретаря Координаційної Ради працівників ринків України Ольга Гайсумова на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

 

Вона відзначила, що в середньому прибуток малого підприємця складає приблизно 30% із заявленої суми у 300 тис. грн. Саме таке обмеження для грошового обігу передбачене для малих підприємців, які послуговуються спрощеною системою оподаткування. Водночас, заступник секретаря Координаційної Ради працівників ринків України наголосила на існуванні великих затрат, які наразі неможливо врахувати та неможливо довести. “Дуже високими є затрати, які при цьому важко довести. Для цього ще немає економічних та соціальних умов та правових у нашій країні”, — сказала О. Гайсумова.

 

О. Гайсумова уточнила, що одними з основних вимог підприємців є збільшення гранично дозволеного грошового обороту на рік з 300 тис. грн. до 1 млн. грн.

 

Ще однією вимогою є залишити норму про дозволену кількість найманих працівників, яка у новому Податковому кодексі була занижена до 6-8 працівників. Малі підприємці наполягають на 10 особах.

 

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...