ГолосUA
06:37 26/06/2009

США нададуть військову допомогу уряду Сомалі для боротьби з піратами

США нададуть військову допомогу уряду Сомалі для боротьби з ісламістськими бойовиками. Про це передало Associated Press з посиланням на анонімні джерела в американських урядових колах. Таке рішення ухвалене у зв’язку із загостренням протистояння між офіційним урядом Сомалі і ісламістськими бойовиками. Також Вашингтон надасть допомогу в боротьбі з піратством у водах Сомалі.

Повідомляється, що адміністрація США постачатиме владі Сомалі боєприпаси, кошти для закупівлі озброєнь, а також сприятиме в підготовці сил безпеки інструкторами сусідньої з Сомалі держави — Джібуті. Крім того, Вашингтон компенсуватиме витрати тим африканським державам, у першу чергу Уганді, які захочуть постачати Сомалі легку стрілецьку зброю та боєприпаси.

Разом з тим, відповідно до ухваленого рішення, війська США не братимуть безпосередню участь в конфлікті в Сомалі, і американські інструктори не знаходитимуться на території цієї країни.

Натомість Російська Федерація відправляє новий загін кораблів Тихоокеанського флоту (ТОФ) для участі у міжнародній операції з боротьби з піратами біля берегів Сомалі. Загін у ксладі великого противочовенного корабля, танкера і морського буксира відправиться до Аденської затоки у понеділок, 29 червня. Крім екіпажів кораблів у похід відправиться і підрозділ морської піхоти.

 

Читайте также по теме