ГолосUA
09:42 19/10/2008

США скликають саміт для боротьби з фінансовою кризою

Ймовірно, що найближчим часом президент США оголосить про своє бажання запросити до себе світових лідерів з метою пошуку головної відповіді на фінансову кризу.

Як повідомляє For-ua з посиланям на Інтерфакс, про це вчора заявив один високопосадовець з адміністрації Буша після закінчення зустрічі американського президента з президентом Франції Ніколя Саркозі та з головою Європейської Комісії Жозе Мануелем Дурраном Баррозу.

Учасники зустрічі зосередяться на тому, як попередити поширення кризи та як зберегти систему вільних ринків, заявив представник Білого дому, який просив залишити його ім’я в таємниці, оскільки це рішення ще не було офіційно оголошене.  

Президент Франції та голова Єврокомісії намагалися переконати американського президента у тому, що зараз існує хороша можливість закріпити та здійснювати контроль за фінансовими ринками, які внаслідок світової економічної кризи стали нестійкими.

Білим дім, за словами Буша, хотів би почути думку щодо цього питання не тільки від європейців, а й від лідерів країн Азії та країн, що розвиваються.

За словами американців, вони, тим не менше, не підписалися під більш широким планом, у якому пропонується детальніший перегляд світової фінансової системи, як це запропонував зробити Н. Саркозі. На думку французького президента, у випадку наступної кризи це зробило б глобальну фінансову систему більш керованою. />  
«Ми повинні перебудувати капіталізм таким чином, щоб він з більшою повагою ставився до людини, а не керувався тільки пошуком короткострокових вигідних угод», — заявив Саркозі.

 

Читайте также по теме