ГолосUA
08:38 03/11/2008

США займаються судном «Faina» самотужки

  />  

 

У операції з блокування піратів Сомалі на захопленому судні беруть участь «лише Сполучені Штати».

Про це повідомила офіційний представник 5-го флоту ВМС США коммандер (капітан 1-го рангу) Джейн Кемпбел, передав «Кореспондент».

За її словами « не всім державам-членам коаліції національні законодавства дозволили взяти участь в операції з взяття під контроль судна «Faina». Таким чином, для нас найшвидшим і ефективним способом відповісти на таку ситуацію — взяти судно під візуальне спостереження і не допустити перевезення зброї з нього на берег», — заявила коммандер Кемпбелл.

Також вона підтвердила, що «в даний час судно «Faina» все ще оточене американськими військовими кораблями які перебувають в межах видимості». Однак пославшись на міркування безпеки, представник американського флоту відмовилася назвати їх число.

На прохання уточнити, з ким саме підтримується контакт — екіпажем або піратами, вона відповіла «в основному з капітаном». При цьому представник 5-го флоту ВМС США нагадала, що, наскільки дозволяє судити наявна інформація, капітан Фаїни росіянин Володимир Колобков помер незабаром після захвату судна, а його обов’язки тепер виконує перший помічник.
 
Нагадаємо, 25 вересня пірати захопили судно судно «Faina» поблизу берегів Сомалі, що слідувало до Кенії з військовою технікою. На борту перебуває 17 українців, 3 росіян і 1 громадянин Латвії. Пірати вимагають викуп у розмірі не менше 5 млн. доларів.

 

Читайте также по теме