ГолосUA
16:31 24/06/2009

Стадіони Києва та Варшави знаходяться на однаковій стадії підготовки до Євро 2012 — експерт

Стадіони Києва та Варшави знаходяться на однаковій стадії підготовки до Чемпіонату Європи 2012.

Про це заявив експерт комітету громадського контролю з підготовки до ЧЄ-2012 /> Андрій Капустін, передав кореспондент ГолосUA

«У Києва більш вигідна позиція, оскільки в місті є «чаша» НСК «Олімпійського», яку можна реконструювати. Проте в Польщі, стадіон був знесений і робиться з нуля, тому в них ситуація складніша», — зауважив експерт.

Водночас експерт зауважив, що стадіони Харкова та Донецька (Донбас-Арена) кращі, ніж у Польщі.

«Взагалі, у Польщі Харків звучить як зразок універсального менеджементу, нормального підходу. Стратегічні інвестори взялись за Харків, тому стадіон, аеропорт, готелі та дороги там у нормальному стані. У Донецьку, як вклад Рената Ахметова, готовий стадіон, проте є проблема з аеропортом. Отже, ці два міста під стратегічними інвесторами, а от Львів та Київ — з колективною безвідповідальністю, що викликає занепокоєння по рівню розуміння та по строкам підготовки. У Польщі ж є проблеми з аеропортами та дорогами. Проте, стадіони у нас кращі», — наголосив експерт.

«Питання наразі лише в тому, чи зможуть вони до 30 листопада доказати, що вони в змозі приймати ЧЄ-2012?», — зауважив експерт.

Коментуючи вищесказану заяву кореспонденту ГолосUA, експерт все ж таки заспокоїв та переконав, що «Україні зрив ЧЄ-2012 не загрожує».
 
«Є загроза зриву, якщо буде валитись одне місто, то автоматично потягне за собою інші. Проте, у двух міста так чи інакше відбудеться. Тому що почалась активність, зокрема, державні програми. Провалити остаточно не дадуть. Адже тоді просто забудуть про Україну як про європейську державу. Європа такого не зрозуміє».

Загрозами зриву, експерт назвав лише гроші та менеджмент. «Оскільки у нас в країні ці гроші просто розкрадуть».

Крім того, експерт переконаний, що після відсторонення міністра транспорту та зв’язку Йосипа Вінського «зрушиться з місця ситуація з аеропортами».

О. Оснач

 

Читайте также по теме