ГолосUA
12:05 16/03/2010

«Standard & Poors» підвищило рейтинг українських міст

Міжнародне рейтингове агентство «Standard & Poors» підвищило рейтинг низки українських міст.

Про це говориться в повідомленні агентства.

Зокрема S & P підвищило рейтинг Дніпропетровська, Івано-Франківська, Луганська і Автономної республіки Крим до рівня "В-/uaBBB-" зі стабільним прогнозом.

У той же час кредитний рейтинг Києва підтверджений на рівні "ССС +", але прогноз по ньому переглянутий з "негативного" на "стабільний". Рейтинги Львова та Одеси підтверджені на рівні "ССС + / uaBB" з негативним прогнозом.

У повідомленні агентства наголошується, що відповідні рейтинги спровоковані підвищенням суверенних рейтингів України в результаті утворення нової правлячої коаліції та Кабінету міністрів, що підвищує ймовірність більш ефективної координації економічної політики та відновлення співпраці з МВФ в плані надання стабілізаційного кредиту обсягом 16,4 млрд. дол. для того, щоб відновити кредитно-грошову та економічну стабільність, а також змінити довіру іноземних інвесторів щодо політичної та макроекономічної стабільності України.

"У свою чергу, ми вважаємо, що в середньостроковій перспективі ймовірне зростання доходів бюджету та покращення доступу до фінансових ринків та казначейським кредитами призведуть до зниження тиску на ліквідність. Рейтинги відображають їх дуже високу залежність від рішень суверенного уряду щодо дохідних і видаткових повноважень, а також схильність до ризиків, пов’язаних з перерахуваннями з центрального бюджету, залежність показників ліквідності від надійності казначейської системи і казначейських кредитів для підтримки ліквідності», — заявив кредитний аналітик «Standard & Poor’s» Борис Копєйкін.

Як повідомляв ГолосUA, 12 березня «S & P» підвищило довгостроковий рейтинг України за зобов’язаннями в іноземній підвищений з "CCC +"до "B-". Прогноз з рейтингу — "позитивний".

Таке підвищення рейтингів є першим з початку фінансово-економічної кризи.

 

Читайте также по теме