ГолосUA
18:51 09/12/2010

Станцію метро «Республіканський стадіон» перейменують на «Олімпійську»

 

Станцію київського метрополітену «Республіканський стадіон» перейменують на «Олімпійську».

 

Про це повідомила прес-служба міської адміністрації.

 

Комісія з питань найменувань та пам’ятних знаків КМДА підтримала відповідне звернення Головного управління транспорту та запропонувала перейменувати станцію метро на «Олімпійську». Рішення підтримали практично всі члени комісії на її засіданні, що відбулось 8 грудня цього року в столичній мерії.

 

Очікується, що таке перейменування не лише узгодить назву станції та стадіону, який розташований неподалік, а й сприятиме кращому орієнтуванню гостей міста під час проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

 

Крім того, члени комісії підтримали звернення Головного управління освіти щодо присвоєння імені Сергія Грушевського спеціалізованій школі № 14 та звернення Національного академічного театру опери та балету про присвоєння імені Єлизавети Чавдар Київській школі мистецтв №5. Остаточне рішення щодо найменування зазначених об’єктів міського підпорядкування прийме Київська міська рада.

 

Відповідно до рішення комісії, на звернення громадських організацій, наукових установ та громадян у столиці буде встановлено ряд меморіальних дошок. Зокрема, відомій кіноактрисі, заслуженій артистці України Марії Капніст на вул. Кавказькій (будинок № 13, де вона проживала); відомому вченому, літературознавцю Володимиру Перетцу в приміщенні будинку Інституту філології Київського національного університету імені Т.Г. Шевченка; колишньому Голові Ради Міністрів Української РСР Олександру Ляшку на будинку №8 на вул. Десятинній; заслуженому вчителю України, керівнику Дитячої художньої студії Науму Осташинському на будинку № 12 на вул. Басейній та іншим видатним діячам.

Читайте также по теме