ГолосUA
06:57 23/09/2010

Ставлення до України в світі суттєво змінилось — Янукович

Ставлення до України в світі суттєво змінилось.

Про це Президент України Віктор Янукович заявив після сесії Генеральної Асамблеї ООН, відповідаючи на запитання про свої враження після сесійного дня, передала прес-служба глави держави.

«Я відчув гордість за нашу землю», – зазначив Президент.

В. Янукович також нагадав, що вже вдруге бере участь у роботі сесії Генеральної Асамблеї ООН, і враження від першого разу, коли він був на сесії ГА ООН як Прем’єр-міністр України у вересні 2002 року, помітно відрізняються від нинішніх. У світі, зауважив він, побачили в Україні серйозного гравця – і ставлення до нашої держави сьогодні серйозне.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо ставлення світової спільноти до українських реформ у контексті Декларації Тисячоліття, глава держави зазначив: «Ми відчули, що ставлення до України у світі суттєво змінилося. Воно стає більш зрозумілим, більш конкретним».

За словами В. Януковича, партнери України вітають досягнуту в нашій державі стабільність, яка створює умови для виконання наміченого.  

Також Президент наголосив: «Перш за все, ми зобов’язані приєднатися до Декларації Тисячоліття. Це – наш обов’язок. Критерії, яких ми маємо досягти, беручи участь у цій програмі, повинні бути сприйняті і владою, і суспільством».

Глава держави підкреслив, що «ми не повинні боротися один з одним». «Нам є за що боротися – за краще життя, за права людей, за довкілля, боротися з бідністю тощо. І те, що з’явився світовий рух, який стимулює таку роботу у різних регіонах світу, – це дуже добре. Україна братиме у ньому активну участь», – наголосив Віктор Янукович. />  

Читайте также по теме