ГолосUA
10:59 07/06/2010

Ставнійчук хоче публічну дискусію щодо судової реформи в Україні

В Україні необхідно провести широку публічну дискусію за участі експертів Венеціанської комісії щодо проведення судово-правової реформи.

Про це заявила член Венеціанської комісії Марина Ставнійчук на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Сьогодні Вища рада юстиції збільшується штучним шляхом. Закон про судоустрій не надає права на оскарження судових рішень, а також абсолютно не надає незалежності суддям. Саме тому, на моє переконання, в Україні необхідно провести широку публічну дискусію щодо судової реформи”, — зауважила вона.

М. Ставнійчук наголосила, що, як член Венеціанської комісії від України, вона ініціює проведення в Києві круглого столу за участі експертів Венеціанської комісії, народних депутатів України, суддів, вітчизняних науковців щодо обговорення законопроекту Президента Віктора Януковича.

“Ми також хотіли б, аби на цьому круглому столі відбулося напрацювання комплексних узгоджених законопроектів та пропозицій для проведення реальної та дієвої судово-правової реформи в Україні”, — зауважила вона.

У зв’язку з цим М. Ставнійчук має намір зустрітися із представниками Адміністрації Президента та керівниками фракцій у парламенті і повідомити їм про проведення такого круглого столу. “Як я уже повідомляла, Венеціанська комісія не надавала позитивних висновків щодо президентського законопроекту про судоустрій, і тому керівництво держави та керівництво парламенту повинні надати об’єктивну інформацію. І в цьому зацікавлена не тільки українська сторона, але й Венеціанська комісія”, — підсумувала вона.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме