ГолосUA
12:05 19/10/2010

Ставнійчук хоче зустрітися з Януковичем, щоб обговорити висновки Венеціанської комісії

Член Венеціанської комісії Марина Ставнійчук хоче зустрітися з Президентом України Віктором Януковичем, щоб поінформувати його про висновки Венеціанської комісії щодо деяких законів.

Про це вона повідомила сьогодні під час прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

«Я попрошу Президента про зустріч, щоб розповісти про ситуацію, оскільки на сьогодні склалася неточна картина про позиції Венеціанської комісії», — зауважила юрист, говорячи про висновки комісії щодо закону «Про статус суддів та судоустрій в Україні».

М. Ставнійчук обурилася тим, що в Україні зараз немає об'єктивної інформації стосовно висновків Венеціанської комісії, «оскільки народні депутати та заступник члена Венеціанської комісії подають однобоко інформацію стосовно позиції Венеціанської комісії».

Член Венеціанської комісії також зазначила, що, на її думку, глава держави повинен мати об'єктивну інформацію, оскільки він несе персональну відповідальність за президентську позицію щодо таких законів, як «Про статус суддів та судоустрій в Україні», стосовно змін до Конституції, виборчого законодавства.

Разом з тим, М. Ставнійчук підкреслила, що В. Янукович демонструє, що «Україна виконує рекомендації Венеціанської комісії», однак, на її думку, навколо Президента існують декілька сфер впливу, які, можливо, доносять до нього інформацію стосовно позиції Венеціанської комісії, виходячи зі своїх інтересів.

Нагадаємо, що у п’ятницю, 15 жовтня Венеціанська комісія оприлюднила свої висновки щодо закону «Про статус суддів та судоустрій в Україні», давши Україні свої рекомендації стосовно покращення цього документу. Венеціанська комісія залишилася не дуже задоволеною цим законом, М. Ставнійчук наголосила, що Україні потрібні «реальні реформи», оскільки збільшення повноважень суддів Вищої Ради юстиції не приведе до покращення судової системи в Україні.

А. Штепура />  

Читайте также по теме