ГолосUA
06:35 20/08/2010

Ставнійчук порадила прислухатись до президентської промови до Дня незалежності

Промова до Дня незалежності продемонструє ставлення Президента України до можливості скасування політичної реформи 2004 року.

Про це заявила екс-заступник голови Секретаріату третього Президента України Марина Ставнійчук в ефірі «5 каналу».

«Я вам скажу із власного досвіду, що насправді, всі актуальні питання суспільного та державного життя, про які хоче говорити Президент, які він вважає пріоритетними і важливими, якраз і знаходять своє відображення в промовах, зокрема, і до Дня незалежності», — наголосила вона.

На переконання заслуженої юристки України, схвалення діючим главою держави скасування закону України №2222 не принесе країні стабільності.

«Стабільність не може забезпечувати шляхом створення нових, у тому числі, конституційно-правових конфліктів. Чи є шлях скасування конституційної реформи, тим який вирішить всі державницькі проблеми в суспільстві? Я б так не сказала», — наголосила вона.

При цьому М. Ставнічук висловила сподівання, що у В. Януковича знайдеться стільки ж «сили та мудрості» аби за прикладом В. Ющенка «не зачіпати це делікатне питання і не створюючи конфлікту, а вирішувати питання вдосконалення Конституції не у спосіб суддівського правління, а у спосіб цивілізованих – спільно діючи з парламентом та народом». /> Як повідомляв раніше ГолосUA, у липні до Конституційного суду України (КСУ) надійшло конституційне подання 252 народних депутатів України від фракції Партії регіонів щодо конституційності закону "Про внесення змін до Конституції України" від 8 грудня 2004 р. №2222-iv.
 

А. Береза

 

Читайте также по теме