ГолосUA
18:37 15/12/2009

Стельмах не планує йти з Нацбанку

Голова Національного банку України Володимир Стельмах має намір і надалі очолювати відомство, попри завершення терміну повноважень.

Про це заявив керівник групи радників НБУ Валерій Литвицький.

«Термін сплив, але нинішній глава Нацбанку виконуватиме в повному обсязі свої обов’язки до того дня, поки Верховна Рада за поданням Президента не затвердить нового главу», — сказав Литвицький.

При цьому він зазначив, що перебрати повноваження глави не може ніхто інший, окрім як офіційно призначений голова Національного банку. «Згідно зі ст.19 закону «Про Національний банк України» саме глава НБУ одноосібно несе всю відповідальність перед Президентом і ВР за політику і дії центробанку. Саме він, а не хтось з його заступників або виконуючих обов’язки», — сказав радник глави НБУ.

«Потрібно мати на увазі, що передача повноважень голови Нацбанку походить виключно лише безпосередньо від чинного до новопризначеного глави, а не до будь-кого іншого — заступника, виконуючого… Лише до нового. При цьому Парламент одночасно звільняє чинного і призначає нового главу. Лише так і ніяк інакше», — підкреслив Литвицький.

За матеріалами: Ліга

 

Читайте также по теме