ГолосUA
13:15 06/11/2008

Стецьків: країни-члени НАТО не хочуть бачити Україну у своєму колі

Країни-члени НАТО не хочуть бачити Україну у своєму союзі.

Про це сьогодні на прес-конференції сказав народний депутат, заступник голови фракції «Наша Україна-Народа Самооборона» Тарас Стецьків.

«З одного боку це виглядає так: НАТО ніби запросило Україну до свого складу, але водночас закриває перед нами двері. Така непослідовність, по-перше, породжує в українському суспільстві недовіру щодо щирості намірів альянсу бачити Україну членом НАТО. По-друге, така позиція стимулює і без того агресивну позицію Росії до України», — заявив нардеп.

Надання Україні ПДЧ, переконаний він, «дозволить Україні раз і назавжди покінчити з бардаком у політиці».

Тарас Стецьків наголошує, що головними елементами для набуття членства у НАТО є верховенство права, дотримання демократичних процедур та поява «не вождівських, а програмних партій».

«Якщо 9 грудня у Брюсселі позитивно вирішиться питання щодо надання Україні ПДЧ, це зробить колосальний позитивний вплив на внутрішню стабільність в Україні», — зазначив Стецьків.

Для пришвидчення цього процесу Т. Стецьків навіть надіслав дипломатичним представникам країн НАТО в Україні відкритого листа із пропозицією розпочати прямий діалог вже зараз.

 

Читайте также по теме