ГолосUA
06:30 22/07/2009

Столична адміністрація закликала платити по новим тарифам з червня

Київська міська державна адміністрація закликала мешканців столиці платити за підвищеними тарифами на житлово-комунальні послуги з 1 червня.

Про це в ефірі комунальної телекомпанії "Київ" сказав начальник Головного управління житлового господарства міськадміністрації Володимир Стороженко.

"Прохання: шановні кияни, ми сьогодні — житлові організації — є заручниками (ситуації з тарифами), але я б просив, щоб все-таки сплатили квартирну плату і комунальні послуги", — сказав він.

Стороженко повідомив, що станом на 21 липня рівень розрахунків населення за житлокомпослуги за червень є рекордно низьким — 20%. За його словами, такий рівень розрахунків за послуги не дає можливості для роботи житлово-експлуатаційним організаціям.

При цьому Стороженко запевнив киян, які оплатили житлокомпослуги за підвищеними тарифами, що у випадку скасування їх підвищення судом або Президентом Віктором Ющенком міськадміністрація здійснить перерахунок у наступному місяці.

Разом з тим, він висловив сумнів у тому, що тарифи можуть бути скасовані, пояснивши свою думку тим, що для цього немає ніяких юридичних підстав.

Нагадаємо: міністр із питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко закликав киян не платити за підвищеними із червня тарифами на утримання житла.

Кабінет Міністрів призупинив підвищення Київміськадміністрацією тарифів на житлокомпослуги з 1 червня.

6 липня Шевченківський районний суд Києва призупинив дію розпоряджень Київміськадміністрації №516, 517, 518, 519 і 520 від 29 квітня про підвищення тарифів на житлокомпослуги для населення і на комунальні послуги для юридичних осіб з 1 червня.

Київміськадміністрація оскаржила це рішення суду в Апеляційному суді Києва.

За матеріалами: finance.ua

 

Читайте также по теме