ГолосUA
18:12 16/10/2009

Столична влада дала гроші «Київенерго» для розрахунку з компанією «Газ України»

Компанія «Київенерго» направила в ДК «Газ України» 130 млн. грн., отриманих від Київської міськадміністрації в якості компенсації різниці між підтвердженими Державною інспекцією затратами на виробництво теплової енергії і тарифами, встановленими в столиці.

«Таким чином, Київенерго погасила частину боргу за газ шляхом оформлення і проведення відповідних протоколів згідно вимогам постанови Кабінету міністрів від 5 березня 2009 р. №193, яка визначає порядок компенсації з держбюджету різниці в тарифах», — йдеться у повідомленні компанії.

«З боку Київенерго документи для виконання цієї постанови були передані ще два місяці тому, але державні органи не мали можливості провести ці розрахунки. Компанія подавала документи на розрахунки 288 млн. грн., але з міського бюджету прийшло лише 130 млн. грн., які ми відразу й перерахували ДК «Газ України», — заявив фінансовий директор «Київенерго» Михайло Уткін.

Борг АК «Київенерго» за газ станом на 15 жовтня 2009 року становить 640,5 млн. грн.

Нагадаємо, борги споживачів перед Київенерго за тепло становлять 690 млн. грн. Борг КМДА по компенсації різниці між реальними витратами компанії на виробництво тепло і встановленими тарифами на 1 вересня 2009 р. – 1 млрд. 404,5 млн. грн. Борг ДПАУ перед Київенерго з відшкодування ПДВ 85,6 млн. грн.

За матеріалами: прес-служба «Київенерго»

 

Читайте также по теме