ГолосUA
12:56 25/05/2009

Столична влада пообіцяла відкрити новий притулок для собак

Київська міська державна адміністрація має намір збудувати у столиці новий притулок для собак.

Про це сьогодні журналістам повідомила радник мера міста з питань охорони довколишнього середовища та світу тварин Світлана Берзіна, передав кореспондент ГолосUA.

За її словами, місту необхідний притулок, який би був розташований в його межах. /> «Транспортування тварин у притулок за 80 кілометрів від міста постійно дорожчає через вартість пального – це одна проблема, а друга – киянину, який хоче взяти тварину з притулку, важко добратися до Бородянки. Саме тому КМДА розглядає ділянку під новий притулок поблизу ТЕЦ-6», — зазначила Світлана Берзіна.

«Там розташоване недобудоване кладовище для тварин, будівництво якого рано чи пізно завершиться, — розповіла вона. Це було б непогано, людина, яка приїхала поховати свого улюбленця, могла б узяти нового в притулку».

Окрім цього, за її словами, міський голова зобов’язав районні адміністрації Києва збудувати міні-притулки для тварин з ціллю проведення там стерилізації та утримання бездомних тварин після неї.

«Це може відбуватися шляхом кооперації районів, особливо центральних, які мають достатні фінансові ресурси для цього», — підкреслила С. Берзіна, наголосивши, що міні-притулки мають з’явитися до кінця року.

«Планується, що у перспективі ці міні-притулки будуть передані під відповідальність громадських організацій», — пояснила екс-голова Центру ідентифікації тварин.

Окрім цього вона додала, що на кожній колегії у КМДА відтепер буде заслуховуватись питання щодо безпритульних тварин, і кожен район доповідатиме про зроблене в цьому плані. «Жодному питанню в місті ще не було приділено такої уваги», — підкреслила вона.

А. Береза

 

Читайте также по теме