ГолосUA
14:59 09/06/2010

Столичні екологи посварилися між собою

Відомий український еколог Володимир Борейко продався директору Київського зоопарку Світлані Берзіній.

Про це заявила президент Міжнародної громадської організації товариства захисту тварин «SOS» Тамара Тарнавська на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Пан Борейко поміняв свою думку і тепер почав захищати пані Берзіну і зараз я розумію чому. Пані Берзіна приручила шляхом фінансування, на жаль, так званого еколога Борейка, який для неї лікує дерева за відповідну суму коштів», — сказала вона.

За словами зоозахисниці Володимир Борейко ще раніше активно виступав проти призначення Світлани Берзіної на посаду директора столичного зоопарку. Він наголошував, що ця людина є некомпетентною, не має фахової освіти та має дуже погану репутацію. В. Борейко, за словами захисниці тварин, навіть скликав прес-конференції на яких виступав проти призначення Берзіної на цю посаду. Однак кілька місяців тому змінив свою позицію і перейшов працювати до неї, захищаючи всі її дії. Т. Тарнавська наголосила, що таким чином відомий український еколог втратив репутацію в очах захисників тварин.

Т. Тарнавська нагадала, що за перебування на посаді директора зоопарку Світлани Берзіної столичний зоопарк втратив слона, зебру та ще ряд тварин, а також здобув доволі погану репутацію.

Сам еколог спростував інформацію щодо будь-якої економічної співпраці із Світланою Берзіною. В.Борейко наголосив на тому, що він почав підтримувати дії С.Берзіної після того, як за її допомогою були виконані всі 6 вимог, які екологи поставили до зоопарку. Зокрема, для покращення умов перебування тварин у зоопарку понеділок було оголошено санітарним днем для тварин, також Київський зоопарк було виведено з-під управління торгівлі КМДА. На території зоопарку було закрито місця продажу алкогольних напоїв та пива, були закриті дитячі атракціони, які спричиняли багато шуму та лякали тварин, було відновлено співпрацю із юннатами і звільнено керівника відділу хижих тварин, через дії якого загинуло кілька ведмедів. />  
К. Коваленко
 

Читайте также по теме