ГолосUA
17:58 04/05/2010

Столичні податківці викрили фінансову оборудку вартістю 19 мільйонів гривень

Податковою міліцією Спеціалізованої Державної податкової інспекції по роботі з великими платниками податків у м. Києві у рамках операції «Бюджет» викрито багатомільйонну махінацію, яку організував директор столичного ТОВ «С», яке займається оптовою торгівлею товарами широкого вжитку.

Про це повідомили у прес-службі ДПА.

Так, посадовець підприємства, попередньо домовившись з головою правління Всеукраїнського благодійного фонду «З», отримав так звану «тимчасову фінансову допомогу» від благодійників на загальну суму майже 19 мільйонів гривень.

Однак, у встановлені терміни фінансову допомогу Всеукраїнському благодійному фонду «горе-директор» не повернув, натомість за допомогою кількох фіктивних фірм перевів її у готівку та привласнив собі. Але й на цьому «герой» не спинився – перераховані «фірмам-метеликам» кошти він включив до складу валових витрат товариства та податкового кредиту з ПДВ, що призвело до значного заниження сум податку на прибуток та податку на додану вартість, які мали бути сплачені до бюджету.

Стосовно директора столичного підприємства податковою міліцією СДПІ у м. Києві по роботі з великими платниками вже порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Наразі, бізнесмену «загрожує» позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Слідство триває.

 

Читайте также по теме