ГолосUA
11:43 12/12/2008

Столичні пожежники занепокоєні діями “Київенерго”

Головне столичне управління з питань надзвичайних ситуацій МНС України попереджає про імовірність виникнення надзвичайних ситуацій у зв’язку зі зниженням опалення у квартирах.

Про це повідомили у прес-службі управління.

Пожежно-рятувальна служба Києва звернула увагу громадян на те, що якщо «Київенерго» виконає свою обіцянку залишити без тепла і світла місто, у столиці може зрости кількість пожеж у зв’язку з використанням обігрівальних пристроїв.

«Масове одночасне використання електроприладів, може призвести до значних електричних перенавантажень, а відповідно до масових пошкоджень електричних мереж», — йдеться в попередженні.

У зв’язку з цим, МНС України застерігає бути особливо обережними, користуючись електрообігрівачами, тепловентиляторами та опалювальними печами.

«Суворо дотримуйтесь наступних правил безпеки: використовуючи електричні електрообігрівачі, перевірте справність електропроводки, щитків, розеток та штепсельних вилок приладів; не варто користуватися саморобними та кустарно виготовленими електрообігрівачами. Уникайте перенавантаження електромережі шляхом одночасного увімкнення декількох споживачів», — попередило МНС.

З 4 грудня АК «Київенерго» знизила тиск природного газу у магістралях, що живлять ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 через обмеження постачання природного газу з боку газопостачальних компаній.   

Читайте также по теме