ГолосUA
09:50 29/03/2010

Столичні водії та контролери страйкували через невиконання столичною владою своїх обіцянок

Через затримку виплати зарплат водії та контролери Київського тролейбусного депо № 2 з 5.00 до 10.00 не вийшли на робочі місця.

Про це заявив голова ініціативної групи водіїв Депо Олександр Корнієнко на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Наші вимоги задоволені лише частково, тому ми залишаємо право на страйк і даємо адміністрації 1 тиждень для виконання інших вимог”, — запевнили вони.

За його словами, сьогодні зранку була попереджувальна акція, в якій взяли участь половина зміни водіїв та контролерів — близько 80 чоловік.

О. Корієнко наголосив, що керівництво тролейбусного парку № 2 всіма силами намагались перешкоджати акції. А коли працівники не вийшли на роботу, вони були замінені працівниками з інших ДЕПО та тими, що вже давно вийшли на пенсію.

Голова підкреслив, що у зв’язку із наближенням протесної акції 26 березня керівництво Депо повністю виплатило зарплату за січень та частину за лютий місця, однак не виконали ряд й інших вимог. Зокрема, повернення рівня оплати праці до рівня 2008 року, повернення дієвої системи наркологічного контролю та їдалень для водіїв, ліквідація порушень безпеки праці на тролейбусних маршрутах Києва, повноцінне забезпечення Депо запчастинами і виконання ремонту рухомого складу.

К.Коваленко

 

Читайте также по теме