ГолосUA
11:58 09/02/2009

Столичні забудовники вимагають компенсацій за зруйнований будинок Шолом-Алейхема

Забудовники, що знесли будівлі №№ 35 та 37 на вулиці Червоноармійський у Києві, просять компенсації в разі відсторонення від будівництва п`ятизіркового готелю „Риджент”.

Про це сьогодні заявив член Ради директорів Української будівельної асоціації, президент компанії Double W Володимир Горащенко під час прес-конференції у Києві.

За його словами, забудовнику направили припис на тимчасове припинення будівництва на момент судового розгляду питання чи є цей будинок культурною пам`яткою.

 „Будинок № 37 внесли до реєстру, коли ми тільки його купили у 2006 році, потім ми виграли справу в суді, що цей будинок не є культурною пам`яткою. Однак, сьогодні суд знову виявляє, чи є цей будинок культурною пам`яткою… Якщо в нас відберуть дозвіл на забудову – хто нам компенсуватиме вже витрачені кошти?” – заявив девелопер.

Відмовлятися від забудови сама компанія не збирається: „Але якщо уряд, КМДА чи інші скажуть, що цей проект реалізовувати не можна і компенсують видатки – окей”, – відзначив В.Горащенко.

Як відомо, на кінець січня 2009 року почався процес руйнування домів № 35 і № 37 по вулиці Червоноармійська для реалізації будівництва готелю „Риджент”, що викликало відповідну реакцію з боку мешканців будинків.

Будинок № 35 по вулиці Червоноармійська віднесений до культурної спадщини у зв`язку з тим, що ще у 1905 році у квартирі №1 цього будинку проживав знаменитий еврейський письменник Шолом-Алейхем.

 

Читайте также по теме