ГолосUA
07:22 15/09/2010

Столичний громадський транспорт щороку втрачає 20 млн. грн.

Пасажири без квитків щоденно завдають міському транспорту Києва збитків в розмірі 75 тисяч гривень, тоді як за рік ця цифра сягає більше 20 млн. грн.

За даними КП “Київпастранс”, потік пасажирів у Києві становить від 1 млн. до 1,5 млн. осіб на добу, з яких приблизно 5% їздять без квитків. До того ж, як зазначають столичні перевізники, кількість “зайців” у громадському транспорті щороку зростає. На сьогоднішній день на підприємстві працює приблизно 450 контролерів і понад 50 бригад ревізорів-контролерів, які в середньому перевіряють майже 200 транспортних засобів щоденно.

В управлінні КП вважають, що цього недостатньо, аби забезпечити необхідний контроль на усіх міських маршрутах для боротьби з тими пасажирами, котрі їздять без квитків і повернути кошти, витрачені комунальниками на забезпечення роботи громадського транспорту в столиці. Посилити контроль КП “Київпастранс” планують за допомогою електронних карток, що їх планують ввести замість абонементних квитків для пасажирів, а також мобільних комп’ютерів, якими будуть „озброєні” контролери. Водночас, це допоможе боротися не лише з безквитковими пасажирами, а й з „фальшивими” ревізорами, які також завдають створюють додаткову проблему для “Київпастранс”.

І. Тимошенко />  

Читайте также по теме