ГолосUA
15:35 29/09/2010

Столичній владі невигідне створення ОСББ — експерт

Масове створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків у Києві призведе до того, що вони будуть створювати ради мікрорайонів.

Таку думку висловив експерт корпорації стратегічного консалтингу «Гардарика» Костянтин Матвієнко на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

«Коли створені будуть ОСББ, то мешканці почнуть об’єднуватись у більш широкі ради мікрорайонів…хоча правова база і дозволяє їх створювати, проте їх створювати не будуть, бо тоді стане зрозуміло, що ні райадміністрації, ні інші структури потрібні не будуть. А це не вигідно владі», — сказав експерт.

За його словами, при створенні ОСББ мешканці мають право об’єднатись із іншими такими об’єднаннями мікрорайону і створити власну раду, яка б вирішувала питання благоустрою, землевиділення і дозволів на оренду та будівництво. Таким чином, велика кількість чиновників міста стане непотрібною, тому створення ОСББ наразі блокується.

Разом із тим експерт зазначив, що у найближчий час вони створені не будуть, оскільки за законом будинок може бути переведений у об’єднання співвласників багатоквартирних будинків лише після капітального ремонту. Проте в цьому році на ремонт будинків столична влада виділила лише по 30 тисяч гривень, чого для капремонту недостатньо.

«А ви розумієте, що мешканці не будуть сплачувати за свій рахунок ремонт – це дуже великі кошти», — сказав експерт.

К. Коваленко />  

Читайте также по теме