ГолосUA
07:30 24/09/2010

Столицю можуть наново поділити — на 8 районів і 50 управ

У новому році кількість районів у Києві може зменшитися з 10 до восьми, до того ж кожному районі можуть бути створені кілька управ — залежно від кількості мікрорайонів.

Про це заявило українському виданню джерело в апараті Президента.

За словами співрозмовника видання, на Лівому березі планують залишити два райони, межа яких пройде по Броварському проспекті. На Правому може зникнути Голосіївський район, його хочуть розділити між Печерським і Солом’янським по Голосіївському проспекту.

Дехто каже, що такі зміни покликані зекономити на чиновниках, мовляв, Президент дав завдання скоротити їхній штат у районах на 20%.

Що стосується управ, то їх можуть утворити, як в історично сформованих, так і в нових районах. /> "Вони можуть з’явитися як у нових, так і в історично сформованих мікрорайонах, таких як Нова Дарниця або Галагани. Таких мікрорайонів буде 40-50. Для кожної управи буде відведене невелике приміщення в районі, де будуть працювати 2-3 особи. Їхнє завдання — акумулювати проблеми місцевих жителів: вивчати стан будинків і дворів і визначати, які з них мають потребу в першу чергу в ремонті", сказав співрозмовник видання.

Так, Дніпровський район можуть розділити між Дарницьким і Деснянським, а Голосіївський — між Печерським і Солом’янським. Водночас у Солом’янському районі можуть утворити управи Солом’янка, Відрадний, Чоколівка, Голосієво, Жуляни, Теремки.

У Святошинському районі — Святошин, Академмістечко, Біличі, Південна Борщагівка, Микільська Борщагівка, Київ-волинський, в Оболонському — Оболонь, Пріорка, Куренівка, Мінський масив, Вишгородський масив, Пуща-Водиця, у Подільському — Поділ, Виноградар, Вітряні гори, Рибальський острів, Мостицький масив.

У Печерському районі — Печерськ, Липки, Видубичі, Верхня Теличка, Саперна Слобідка, Голосіїв, Експоцентр, Теремки-1, Корчувате, у Шевченківському — Сирець, Шулявка, Лук’янівка, Нивки, Галагани, Дорогожичі, у Дарницькому — Соцмісто, Стара Дарниця, Нова Дарниця, Русанівка, Березняки, ГВРЗ, Червоний хутір, Харківський масив, Позняки, Осокорки.

У Дніпровському районі — Лісовий масив, Масив "Лівобережний", Воскресенка, Троєщина та Райдужний.

У мерії цю інформацію поки не підтверджують, мовляв, нічого не обговорювалося.

За матеріалами: Сегодня
 

Читайте также по теме