ГолосUA
19:26 18/02/2011

Страхування надасть можливість працюючим пенсіонерам отримувати пенсію з урахуванням набутого стажу

Відповідно до Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”, у разі, якщо застрахована особа після призначення пенсії продовжувала працювати, провадиться перерахунок пенсії з урахуванням страхового стажу, набутого після призначення або останнього перерахунку пенсії, поінформували в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Чернівецькій області.

Про це повідомляється сьогодні на урядовому порталі.

“Такий перерахунок здійснюється не раніше, як через два роки за заявою застрахованої особи. При цьому, якщо особа надає лише документи про стаж після призначення (останнього перерахунку), перерахунок проводиться шляхом перерахунку коефіцієнту стажу”, — сказано у повідомленні.

За інформацією, середня заробітна плата працівників, зайнятих у галузях економіки, яка застосовувалася при обчисленні пенсії, не змінюється. “Якщо особа надає документи про стаж та заробіток і в заяві просить здійснити перерахунок розміру пенсії за стажем та заробітною платою, то при перерахунку переглядається стаж, коефіцієнт стажу і застосовується середня заробітна плата працівників, зайнятих у галузях економіки за календарний рік, що передує року перерахунку пенсії”, — пояснили в Кабміні.

Читайте также по теме