ГолосUA
09:11 29/01/2009

Страйк лікарів зірвали погрозами про звільнення

Запланований на середу страйк медиків у Києві фактично не відбувся — багатьом з них напередодні погрожували звільненням.

Як розповіла голова столичної профспілки медиків Лариса Канаровська: «Страйкували частково і не скрізь. Не дивлячись на заборону головлікарів і чиновників, в деяких поліклініках, наприклад, на Оболоні, лікарі на 15 хвилин залишили робочі місця», пише Сегодня.

Разом з тим, неофіційно лікарі повідомили виданню, що напередодні їм пригрозили звільненням, якщо вони виконають свою обіцянку, і з 11 ранку до 12 не прийматимуть пацієнтів на знак протесту проти затримок зарплати.

Головлікарі офіційно заперечують звинувачення. Говорять, мовляв, медикам пообіцяли виплатити затриманий аванс, тому вони і не страйкували.

За словами Л.Канаровської, лікарі можуть старйкувати знову, якщо будуть проблеми із зарплатами. У свою чергу, начальник Головного управління охорони здоров’я та медичного забезпечення КМДА Людмила Качурова відзначає, що поточний борг перед лікарями вже погашається.

Нагадаємо, 28 січня столичні медпрацівники мали намір влаштувати попереджувальний страйк. Однією з вимог було погасити заборгованість із зарплати за останні два місяці.

 

Читайте также по теме