Людмила Мыцай
19:18 26/11/2010

Страйку на львівському стадіону до Євро-2012 не було, — влада і генпідрядник

 

Представники влади та будівельників, що займаються будівництвом стадіону до Євро-2012 у Львові, заперечують, що 26 листопада відбувалися страйки будівельників «Комфортбуду».

Про це вони заявили на спільній прес-конференції, — передав кореспондент ГолосUA.

"Люди не пікетували. Вони вийшли в центр поля, поговорили зі мною. Це була робоча зустріч. Ніхто не пікетував. Я ніколи в житті не дозволив би, щоб хтось пікетував на моєму будівництві", — заявив під час прес-конференції 26 листопада Василь Огородник, директор компанії "Альткомкиївбуд", що є генеральним підрядником будівельних робіт на об’єкті.

"На будівництві працює генеральний підрядник і 16 організацій-підрядників. Сьогодні одна з організацій, що виконує 15% робіт від загального об’єму на будівельному майданчику, вирішила спитати в нас і у своїх людей, чому їм не виплачена зарплата за вересень-жовтень. Жодних затримок роботи немає, будівництво іде в режимі графіку. Є локальні проблеми, але вони вирішуються в робочому режимі", — пояснив він.

"У вівторок (23 листопада – ред.) замовник повністю розрахувався, переславши гроші на рахунок генерального підрядника. В четвер і в п’ятницю генеральний підрядник розрахувався з усіма підрядними організаціями, що працюють на будівництві. "Комфортбуду" перераховано 4 млн 300 тис. грн. Я думаю, що керівництво "Комфортбуду" з задоволенням до наступного вівторка розрахується з людьми, щодо яких є заборгованість по заробітній платі", — додав Огородник.

Присутній на прес-конференції представник керівництва компанії "Комфортбуд" Тарас Калапунь на початку зустрічі із журналістами повідомив, що наразі зазначені кошти на рахунки підприємства іще не надійшли, однак в ході прес-конференції повідомив, що вони таки з’явилися, і частина з них уже перерахована на зарплату.

Водночас Тарас Калапунь наголосив, що із загальної суми розміром 4,3 млн грн лише частину належить скерувати на зарплату, оскільки решта коштів стосується транспортування матеріалів та інших видатків. Директор "Альткомкиївбуду" уточнив, що середня зарплата будівельника на будівництві стадіону до Євро-2012 у Львові не перевищує 4 тис. грн.

Заступник голови Львівської ОДА з підготовки до Євро-2012 Володимир Губицький, що також узяв участь у прес-конференції, водночас підкреслив, що надходження коштів на заробітну плату будівельника не є результатом здійнятого у ЗМІ шуму, оскільки замовник робіт перерахував усі гроші іще у вівторок. Натомість він висловив переконання, що розглос у ЗМІ, який отримала історія про страйк будівельників, спричинена гонитвою за "попсою". Жодного порушення графіку будівництва, за його словами, також не відбулося.

Водночас Василь Огородник запевнив присутніх на прес-конференції журналістів, що ніяких покарань чи звільнень будівельників внаслідок цієї історії не відбудеться.

Нагадаємо, що раніше 26 листопада Володимир Губицький повідомив , що будівельники компанії "Комфортбуд", які працюють на будівництві львівського стадіону до Євро-2012, не отримали зарплату за вересень та жовтень. У ЗМІ повідомлялося, що це стало причиною страйку будівельників.

Читайте также по теме