ГолосUA
11:57 23/04/2010

Стратегічне партнерство головніше за газ і флот — нардеп

Повернення до стратегічного партнерства із Російською Федерацією важливіше вирішення питань щодо ціни на газ і терміну перебування Чорноморського Флоту на території України.

Так вважає народний депутат України від Партії регіонів Валерій Коновалюк, про що він заявив на прес-конференції з приводу наслідків внесення питань ЧФ в план домовленостей із Росією.

За його словами, домовленості по газу і ЧФ дозволять повернутися до стратегічного партнерства, а це, на думку Коновалюка, “відкриє для нас серйозні можливості, оскільки за останній рік ми втратили в 3,5-4 рази наш торговий обіг”.

“Росія іде в однобічному порядку — було прийнято рішення уряду Росії про те, щоб знизити експортне мито — це фактично на 4 млрд доларів знижує прибуток російського бюджету. Це той крок, що дозволить нам економічним шляхом зафіксувати ситуацію в промисловості, збільшити кошти на соціальні цілі, які будуть передбачені в бюджеті на цей рік. І те, що нам дозволить в цьому році відновити економіку і прийняти ті програми, які дадуть не тільки економічний ефект, але й стабільність в країні, підвисять прибутки громадян”, — заявив народний депутат.

“Я ще раз хочу підкреслити, головне — це не флот, це не газ, це відносини між нашими двома народами, довіра одне до одного, розуміння спільних інтересів і спільних історичних цілей”.

М.Мамаєва

 

Читайте также по теме