ГолосUA
16:19 12/03/2010

Створити опозицію без Тимошенко Яценюк не зможе — експерт

Арсенію Яценюку не вдасться самостійно вести активну опозиційну діяльність, доки на цьому ж полі буде діяти Юлія Тимошенко.

Про це сказав заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький кореспонденту ГолосUA.

«Арсеній Яценюк має достатньо розмиту політичну силу, яка, окрім президентських виборів, не проходила жодної кампанії і навряд чи пройшла б позачергові парламентські вибори. Тому він намагається знайти свою нішу. І зараз шукає її в опозиції», — сказав він.

За словами політолога, лідеру «Фронту змін» і багатьом іншим молодим політикам насправді було б вигідно, щоб Юлія Тимошенко залишалась певним чином вмонтованою у владу.

«В опозиції при Тимошенко їм буде непросто. Вона має відповідний досвід, структуру тощо, щоб вести фактично всю діяльність в опозиції. І за таких умов створити тіньовий уряд Яценюку не вдасться. Зараз для опозиції створені найкращі стартові умови. Партія Регіонів сама розв’язує руки опозиції, не бажаючи ділити владу з іншими потужними політичними силами. Тому опозиції треба вирішувати де вона і з ким», — зазначив Олексій Голобуцький.

Водночас політолог не бачить можливості об’єднання опозиційних сил. «У політичних сил, які зараз опиняться в опозиції, різна політична вага і різні цілі, тому навряд чи варто очікувати зближення, а відтак в опозиції, я і в коаліції постійно буде політичне протистояння», — відзначив він.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме