ГолосUA
16:39 30/06/2010

Суд на Дем’янюком знову відклали

Слухання у справі Івана Дем’янюка, якого звинувачують у військових злочинах під час Другої світової війни, вкотре перенесли.

Таке рішення прийняв суд Мюнхена, який розглядає цю справу. Наголошується, що причиною перенесення слухання є поганий стан здоров’я обвинувачуваного.

З торішнього листопада слухання через стан здоров’я Дем’янюка переривають вже увосьме. Наразі йому вже 90 років.

Процес по кримінальній справі відносно Дем’янюка почався в Мюнхені 30 листопада минулого року. Участь Дем’янюка в процесі за станом здоров’я обмежена двома 90-хвилинними періодами на день.

Дем’янюк, якого привозять до зали засідань в інвалідному кріслі, поки жодного разу не висловився з моменту початку процесу.

За версією німецького слідства, Дем’янюк безпосередньо брав участь у знищенні щонайменше 27,9 тисячі ув’язнених у таборах Треблінка і Собібор, де служив наглядачем після полону. Мюнхенська прокуратура займається справою Дем’янюка, оскільки той після війни деякий час перебував у таборі для переміщених осіб в цьому регіоні.

У грудні були заслухані свідчення людей, що вижили в Голокост. 88-річному Самуелю К., який давав свідчення на процесі проти Дем’янюка, загрожує сісти на лаву підсудних за аналогічним звинуваченням: в ході слідства з’ясувалося, що він служив охоронцем у таборі смерті Бельцек в околицях Любліна.

За матеріалами: 5 канал  

Читайте также по теме