ГолосUA
11:17 06/12/2010

Суд Праги відмовився випустити Данилишина під заставу

 

Міський суд Праги (Чехія) відмовився випустити колишнього міністра економіки Богдана Данилишина під заставу.

Про це сказано в повідомленні прес-служби суду.

Данилишин просив суд відпустити його під заставу в 10 тисяч євро, однак суд відмовився. Відповідне рішення було прийнято в середині листопада, однак оприлюднено лише зараз.

Як повідомив прес-секретар посольства України в Чехії Андрій Моторний, посольство не одержувало поки жодних документів про це рішення від чеських судових органів. За його словами, зараз Данилишин перебуває в слідчому ізоляторі, український консул регулярно з ним зустрічається.

Нагадаємо, Данилишин просить Чехію надати йому політичний притулок. Наприкінці жовтня Генеральна прокуратура почала процедуру екстрадиції Данилишина, затриманого Інтерполом у Чехії, в Україну. У середині серпня Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом нанесення екс-міністром економіки збитків державі на 4,5 млн гривень при схваленні застосування міжнародним аеропортом "Бориспіль" (Київська область) процедури державних закупівель в одного учасника. Після цього Інтерпол оголосив його в міжнародний розшук. Данилишин обіймав посаду міністра економіки із грудня 2007 року по березень 2010 року.

За матеріалами: Українські Новини

Читайте также по теме