Суд продовжив утримання під вартою екс-першого замміністра юстиції Корнійчука

Апеляційний суд Києва продовжив термін утримання під вартою колишньому першому заступникові міністра юстиції Євгенію Корнійчуку.

Про це кореспонденту ГолосUA в ексклюзивному коментарі повідомив адвокат Корнійчука Ігор Фомін.

Адвокат повідомив, що знає про продовження терміну арешту від слідчого, оскільки судове засідання у цій справі проходило без його участі і без участі обвинуваченого.

І. Фомін зазначив, що слідчий йому не повідомив на, який термін продовжений арешт його підзахисному, а так чому саме термін арешту продовжений задовго до закінчення попереднього терміну тримання під вартою.

Прес-служба Генеральної прокуратури України також не змогла уточнить кореспонденту ГолосUA на, який термін продовжений арешт Є. Корнійчука.

І. Фомін також повідомив, що вже встиг ознайомитись з 3 томами матеріалів справи з 6. Після завершення ознайомлення з матеріалами справи обвинувачуваним справа буде передана на розгляд до суду.

Як повідомляло агентство, 30 грудня 2010 року Печерський районний суд Києва обрав Є. Корнійчуку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 23 лютого.

Запобіжний захід був обраний в рамках порушеної 22 грудня 2010 року ГПУ прокуратурою кримінальною справи проти Є. Корнійчука за підозрою в перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки.

ГПУ звинувачує Є. Корнійчука в тому, що він, знаходячись на посаді першого замміністра юстиції, підписав лист, яким дозволив проведення конкурсу на юридичне обслуговування компанії "Нафтогаз Україна" у одного виконавця.

Читайте также по теме