ГолосUA
08:19 25/06/2010

Суд СНД відмовив Білорусі у позові до Росії

Колегія Економічного суду Співдружності незалежних держав (СНД) на розпорядчому засіданні ухвалила рішення залишити без задоволення клопотання Білорусі про тимчасову заборону стягування мита на нафтопродукти, що поставляються з Росії.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі виконкому СНД.

Як повідомляв ГолосUA, раніше Міністерство юстиції Білорусі направило до Економічного суду СНД клопотання з вимогою заборонити Росії стягувати мито на нафтопродукти, які прямують в республіку. На думку білоруської сторони, заборона на стягування мита повинна стати забезпечувального мірою за позовом, поданим до Економічного суду у березні. Тоді Мін’юст попросив суд визнати незаконними експортне мито на нафтопродукти, тому що вони суперечать низці договорів у рамках Митного союзу.

Нагадаємо, що Росія і Білорусь протягом декількох місяців обговорюють питання, пов’язані з митом на нафтопродукти і сиру нафту. У Мінську вважають, що воно повинне бути скасоване, оскільки обидві країни входять до Митного союзу. В Москві наполягають на їх збереженні. Відмінності в підходах призвели до того, що створення Митного союзу Казахстану, Росії та Білорусі опинилося під загрозою зриву.

Д. Кляхін />  

Читайте также по теме