ГолосUA
06:50 05/10/2009

Суд сумнівається в легітимності обрання голови ФПУ

Окружний адміністративний суд Києва відмінив наказ і правовий висновок Міністерства юстиції щодо легітимності обрання 20 листопада 2008 року Василя Хари головою Федерації профспілок України у зв’язку з «неналежним оформленням пакету документів».

При цьому у ФПУ вважають, що рішення суду не вплине на подальшу роботу В. Хари як голови ФПУ, оскільки воно не стосується самого факту його обрання, проте й не уточнили, у чому саме полягає помилка при оформленні документів.

Нагадаємо, В. Хара був обраний головою ФПУ 20 листопада 2008 року у терміновому порядку на закритому засіданні ради Федерації. Це сталося після того, коли колишній керівник ФПУ Сергій Юркин пішов у відставку у зв’язку з арештом його заступника Сергія Костини за підозрою у вимаганні хабара в розмірі $50 тис.

Необхідність термінових виборів керівництво ФПУ пояснило тоді можливістю проведення рейдерських атак на обласні організації Федерації. 16 листопада 2008 року у декількох містах України були здійснені спроби захоплення будівель обласних організації ФПУ і проведені зібрання з метою усунення з посад їх керівників. Обрані на цих зібраннях нові глави облорганізацій фактично продублювали структуру ФПУ і 19 листопада 2008 року провели власне засідання ради Федерації, призначивши в.о. голови ФПУ Олександра Щурика.

За словами О. Щурика, після свого обрання в.о. голови ФПУ він подав у Міністерство юстиції документи для реєстрації свого призначення. Проте, як він наголосив, Міністерство зареєструвало документи В. Хари, що й стало причиною судового позову О. Щурика з приводу відміни реєстрації призначення В. Хари головою ФПУ.

За матеріалами «Коммерсант-Украина».

 

Читайте также по теме