ГолосUA
08:57 05/11/2009

Суд витребував у ГПУ документи по дачі Януковича

Київський окружний адміністративний суд задовольнив клопотання Кабміну і виніс ухвалу про витребування у Генеральної прокуратури доказів у адміністративній справі, яка стосується передачі в оренду Віктору Януковичу земельних ділянок в урочищі Межигір’я.

Про це повідомив перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук, повідомили в прес-службі чиновника.

«Ця ухвала підлягає негайному виконанню, і ГПУ зобов’язана на вимогу суду надати всі документи щодо передачі в оренду земель державної власності загальною площею 136,88 гектара в урочищі Межигір’я третім особам в тому числі Віктору Януковичу. Сподіваюся, після надходження документів до суду, почнеться реальний рух у справі за позовом Кабміну про визнання дій Вишгородської РДА щодо передачі в оренду ТОВ «Танталіт», громадянину Януковичу В.Ф. та іншим особам земельних ділянок незаконними, та такими, що здійснені з перевищенням наданих повноважень», — сказав Корнійчук.

Він нагадав, що наприкінці серпня уряд дав доручення Мін’юсту та правоохоронним органам проаналізувати ситуацію, пов’язану з незаконним відчуженням державного майна (в тому числі розташованого на території урочища Межигір’я) та земельних ділянок.

За словами Корнійчука, на виконання цього доручення Мін’юст та інші органи звернулися до Вишгородської РДА з проханням надати відповідні документи. Але напередодні вся документація, яка стосувалася питання передачі в оренду третім особам в тому числі Віктору Януковичу земель в урочищі Межигір’я, була незаконно вилучена працівниками секретаріату Тимчасової слідчої комісії ВРУ з питань розслідування обставин незаконного затримання голови Донецької обласної ради Бориса Колєснікова, утримання його під вартою та порушення стосовно нього кримінальної справи.

«2 вересня 2009 року за одноособовим дорученням Голови ТСК Миколи Джиги у Вишгородській РДА і в управлінні земельних ресурсів у Вишгородському районі Київської області незаконно вилучили згадані матеріали. Всі оригінали документів, для того, щоб ніхто з перевіряючих не міг ознайомитись з ними, регіонали передали до Генпрокуратури. Хоча не зрозуміло, яке відношення має справа Колєснікова до Межигір’я. Відсутність документів (фактично доказів) унеможливила будь-які дії щодо повернення у державне володіння землі та майна в Межигір’ї. До ГПУ звертався народний депутат, член вказаної ТСК Сергій Власенко, однак прокуратура відмовила йому в наданні документів, зазначивши, що за вказаними матеріалами проводиться перевірка. Маю надію, що після задоволення судом клопотання Кабміну, документи перестануть ховати і громадськість дізнається всі обставини проведених оборудок», — зазначив Корнійчук.

 

Читайте также по теме