ГолосUA
10:49 28/11/2008

Суд визнав бездіяльність київської влади в афері Еліта-центру

Протиправною назвав бездіяльність Київської міської держадміністрації (КМДА) у попередженні афери Еліта-Центру апеляційний адміністративний суд Києва. Таке рішення суд виніс 27 листопада. Позивачі — потерпілі від Еліта-Центру — вимагали визнати провину київської міської влади, які на їхню думку, не застосували заходів для попередження найбільшої афери на ринку будівництва України.

«Ми задоволені рішенням суду, що визнав провину київської влади, яка своєю бездіяльністю дозволила аферистам безкарно обманювати киян»,- заявив керівник правління ВАТ Центр Правозахисту Юрій Федоренко, коментуючи рішення суду.

За його словами, потерпілі планують просити суд зобов’язати КМДА створити діючий механізм забезпечення житлом усіх постраждалих від Еліта-Центру.

Ю.Федоренко не виключає, що «визнання судом провини влади Києва серйозно змінить статус потерпілих і КМДА в рамках кримінальної справи Еліта-Центр».

«Якщо раніше КМДА обіцяла допомогти лише частині постраждалих, незаконно розділяючи “елітівців” на бідних та заможних, то після рішення суду київська влада буде вимушена допомагати усім обдуреним інвесторам, оскільки суд визнав місто відповідальним за аферу»,- пояснив Юрій Федоренко.

 

Читайте также по теме