ГолосUA
05:08 31/08/2010

Суд визнав законною ліквідацію райрад у Харкові

Суд визнав законним рішення Харківської міськради про ліквідацію районних рад у місті.

Про це повідомила прес-служба Харківської міської ради.

Зокрема, за інформацією юридичного департаменту міськради, сьогодні, 30 серпня, Харківський апеляційний адміністративний суд залишив без змін рішення Дзержинського районного суду Харкова про відмову у скарзі громадян В. Бакумова та В. Рудакова, які вимагали визнати незаконними та скасувати рішення 38-ї сесії Харківської міськради 5-го скликання від 25 листопада 2009 року. «Про неутворення районних у місті Харкові рад».

Згідно з вимогами ст. 124 Конституції України, ст. ст. 254, 255 Кодексу адміністративного судочинства України, йдеться у повідомленні, постанова Дзержинського райсуду Харкова від 6 липня 2010 року у вказаній справі «набрала законної сили за наслідками апеляційного провадження та є обов’язковою для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України».

Напередодні, коментуючи запитання про скасування районних у місті рад та концентрацію влади в єдиному адміністративному центрі прийняття рішень, секретар Харківської міськради, в. о. міського голови Геннадій Кернес заявив, що районні депутати є неефективним посередником між органами міської та місцевої влади.

«Районні ради не виконують ніякої функції. Повноважень у них немає. Районні депутати взагалі не цікавляться життям людей. І це, за великим рахунком, вийшов неефективний посередник між органами міської і місцевої влади», — заявив Г. Кернес. />  

Читайте также по теме