ГолосUA
11:26 22/07/2010

Суд зобов’язав «Укртатнафту» сплатити величезний штраф за зловживання монопольним становищем

Харківський апеляційний адміністративний суд відмовив ЗАТ «Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія «Укртатнафта» у задоволенні позовних вимог щодо скасування рішення Антимонопольного комітету України.

Про це повідомили у прес-службі АМКУ.

Харківський апеляційний адміністративний суд також скасував рішення Полтавського окружного адміністративного суду, який 09.12.2009 року визнав недійсним накладення Комітетом штрафу на ЗАТ «Укртатнафта».

«Не маю сумніву, що «Укртатнафта» спробує використати свій останній шанс, подавши касацію до Вищого адміністративного суду, – зауважив з цього приводу Голова Антимонопольного Комітету України Олексій Костусєв. – Але я вірю і в те, що остаточне рішення у цій справі, як і багато інших рішень вищої судової інстанції, стане показовим прикладом для всіх тих, хто нехтує законом в цілях власного збагачення».

Як відомо, 28.04.2009 р. Комітет оштрафував ЗАТ «Укртатнафта» на 110 млн грн. за зловживання монопольним становищем у вигляді завищення цін на авіапальне, яким в аеропорту «Бориспіль» заправлялися літаки. Крім того були оштрафовані: ЗАТ СП «КРЕБО» – на 125 млн грн, ТОВ «ЛУК АВІА ОЙЛ» – на 20 млн грн та ДП «МА «Бориспіль» – на 10 млн грн, з якими Комітет перебуває зараз у судових процесах.

 

Читайте также по теме