ГолосUA
08:58 10/02/2010

Суд звинуватив членів виборчої комісії від Тимошенко в Сімферополі у протиправних діях — ЦВК

Дії семи членів окружної виборчої комісії від кандидата у Президенти Юлії Тимошенко визнав протиправними Окружний адміністративний суд АР Крим.

Про це повідомив член Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, дії семи членів дільничної виборчої №45 територіального виборчого округу №1 у Сімферополі визнали протизаконними, бо вони не захотіли перераховувати голоси.

«Проблема на цій ДВК полягала в тому, що половина членів вирішила визнати голосування на цій дільниці недійсним, тому що там було виявлено 151 недійсний виборчий бюлетень. Тобто бюлетені, з яких неможливо було встановити зміст волевиявлення виборця. Інша половина виборчої комісії вважала, що потрібно скласти протокол про підрахунок голосів на цій дільниці, в якому має бути просто відображена кількість недійсних бюлетенів. Закон не дає чіткого пояснення, як потрібно діяти в такій ситуації», — сказав М. Охендовський.

Окружна виборча комісія, за його словами, теж виявилась нездатною прийняти рішення в такій ситуації. «Саме тому, о 5.48 ранку сьогодні рішення було прийнято судом Криму і вже виконано — окружна виборча комісія провела перерахунок результатів голосів», — додав член ЦВК.

Нагадаємо, на ДВК №45 територіального виборчого округу №1 у місті Сімферополь зареєстровано 2160 виборців. Електронні протоколи звідти до ЦВК передали останніми, сьогодні вранці, після відповідного рішення суду.

А. Береза.

 

Читайте также по теме