ГолосUA
13:47 08/04/2010

Суддя КСУ Віктор Шишкін пообіцяв оприлюднити свою «особливу думку»

Суддя Конституційного суду Віктор Шишкін пообіцяв оприлюднити у письмовому вигляді свою «особливу думку» до сьогоднішнього рішення КСУ.

Про це він повідомив після оприлюднення рішення КСУ, передав кореспондент ГолосUA.

«Ви отримаєте мою особливу думку у письмовому вигляді на нашому сайті і коли ви з нею ознайомитесь і у вас виникнуть питання, а вони не можуть не виникнути, коли ви порівняєте мою думку з рішенням суду, то я готовий вийти на прес-конференцію. Ховатися не буду», — зазначив він.

В. Шишкін відмовився уточнити про що йдеться у його «окремій думці», але наголосив на тому, що вона «суттєво відрізняється від рішення більшості у КСУ».

«Всі повинні грати по тим правилам, які вони встановили. Встановили нові правила у 2004 році – повинні виконувати їх, якщо ми цивілізовані по суті. Не подобається – змініть правила», — наголосив він.

При цьому В. Шишкін запевнив, що прийняв своє рішення без жодного тиску зі сторони будь-кого. «Ніхто на мене не тиснув. Окрім дискусійного дискомфорту іншого не було. Політичні сили до мене не звертались. Можливо, за останні роки я став товстошкірим і на заяви політиків різного гатунку уваги не звертаю», — зазначив суддя.

Він також не виключив, що протягом семи днів після оголошення рішення, які даються законом для суддям КСУ, щоб висловити свої особливі думки, ще хтось із 18 суддів висловить свою окрему думку.

Нагадаємо, що сьогоднішнє рішення КСУ про законність діючої коаліції, за словами голови суду Андрія Стрижака, було прийнято двома третинами складу суддів, тобто 13 з 18 суддів.

 

Читайте также по теме