ГолосUA
06:38 15/09/2010

Суддю, що стріляв у барі під Києвом, визнали невинним

Двох фігурантів справи про суддю, який стріляв після сварки у барі, звинувачують у хуліганстві.

Про це повідомив прокурор Черкаської області Микола Лісовий.

Нарешті в прокуратурі взялися за справу столичного судді Євгена Вовка, який в кінці червня влаштував стрілянину в барі села Бобриця (Черкаська область).

«Справу вже передано до Канівського суд. Встановлено, що суддя Вовк оборонявся, а нападники були п’яні. Вовк був тверезим і зробив зауваження Кучі та його приятелям, які нецензурно висловлювалися. Дозвіл на зброю у нього є, він стріляв по ногах», — розповіли в прокуратурі Черкаської області. «Швидше за все, Кучу і Лисенко покарають умовно, сама ж стаття «Хуліганство» передбачає до 5 років позбавлення волі», — повідомили джерела в прокуратурі.

За його словами, суддя Вовк, згідно з висновками слідства, невинний. Сам учасник скандалу, суддя Вовк, рішення прокуратури прокоментував коротко: «Вже все встановлено».

Адвокат Олександра Кучі зазначив, що подальша доля його підопічного багато в чому буде залежати від того, який суддя буде вести цю справу: «Якщо суддя буде принциповим, то він прийде до висновку, що складу злочину у діях Олександра Кучі немає, — зауважив адвокат Юрій Василенко . — Справа явно шита білими нитками, і ведеться воно для того, щоб обілити суддю Вовка, який стріляв у хлопців. За свідченнями мого підопічного, два постріли було зроблено йому в ноги, коли він стояв, і третій в живіт, коли він вже впав. Я вже подав клопотання слідчого про те, що доказів винності Кучі немає».

Нагадаємо, за версією самого судді, до нього в барі почали чіплятися тракторист Олександр Купа і його друг Володимир Лисенко. Вони його били, а він використав зброю для самозахисту. За версією Кучі, Вовка ніхто не чіпав, він сам почав стрілянину, стверджуючи, що тракторист колись домагався дружину судді.

За матеріалами: Сегодня

 

Читайте также по теме