ГолосUA
12:46 12/12/2009

Судно «Ariana» очікує палива для відправлення до найближчого порту

Судно "Ariana" очікує одержання палива для того, щоб відправитися до найближчого порту. Про це сказано в повідомленні прес-служби уповноваженого Верховної Ради з прав людини Ніни Карпачової.

Н.Карпачова обговорила телефоном з капітаном судна Геннадієм Вороновим подробиці повернення моряків на батьківщину.

У розмові капітан спростував повідомлення деяких засобів масової інформації, що судно вже направляється в порт призначення. /> "Стоїмо на тому ж місці, тільки з тією різницею, що без піратів, палива немає, і не знаємо, коли буде", — сказав він.

За словами капітана, американський військовий фрегат, що підійшов, доставив на борт "Ariana" незначну кількість палива для дизель-генератора, якого вистачить для освітлення й забезпечення життєдіяльності судна на два дні.

Воронов додав, що як тільки на борт його судна доставлять паливо для головного двигуна, "Ariana" рушить у північному напрямку до найближчого порту. За його словами, американський фрегат стоїть за чотири милі від стоянки "Ariana" з метою гарантії безпеки звільненого від піратів судна.

Також американські військові переправили трохи питної води й продуктів, а лікар провів медогляд членів екіпажу звільненого судна й визнав, що екстреної допомоги ніхто не потребує, хоча тією чи іншою мірою хворі всі.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ прогнозує, що 24 українських моряки, які є членами екіпажу звільненого судна "Ariana", раніше захопленого сомалійськими піратами, повернуться в Україну до 2010 року.

Президент України Віктор Ющенко заявив про звільнення сомалійськими піратами 24-х українських моряків судна "Ariana".

Раніше пірати одержали викуп за звільнення екіпажу судна "Ariana".

У ніч на 2 травня неподалік від Сейшельських островів в Індійському океані пірати захопили судно "Ariana" під прапором Мальти, екіпаж якого складається з 24 громадян України.

 

Читайте также по теме